biblioteca de gânduri

De ce Life Coaching?

De ce Life Coaching?

17.08.2018.

Înainte de toate, este important să înțelegem ce este life coaching și cum ne poate ajuta.

Acest serviciu, este un parteneriat între doi oameni având rolul de coach si coachee sau coach și un grup de oameni. Elementele determinante ale acestei relații sunt încrederea și confidențialiatea.

În cazul unui coaching de succes, rezultatele sunt excelente pe termen lung și reprezintă înzestrarea partenerului, cu abilitatea de a trăi pe cont propriu.

De ce să apelați la coaching? Coach-ul nu critică, nu judecă se raportează la orice impas în mod pozitiv, ne învață cum să aliniem scopurile cu valorile noastre. Mai mult decât atât pornește din convingerea, ca fiecare om deține intrinsec resursele necesare pentru a fi fericit, împlinit.

Ajută la determinarea  și clarificarea scopurilor personale, identifică soluțiile pentru atingerea obiectivului propus prin metode inedite, generează însușirea unor noi atitudini.

Când să vă adresați unui coach? De cele mai multe ori atunci când ați ajuns într-un impas, când problema, situația a fost abordată din mai multe puncte de vedere și fără a găsi soluția potrivită. Demersul de coaching este acel suport care prin  susținere oferă o altă abordare asupra problemei și astfel veți găsi rezolvarea.

Life coaching NLP este orientat spre prezent, oportunități și definirea obiectivelor pe termen scurt dar și pe termen lung.Folosindu-ne de metode de coaching reușim să gestionăm eficient orice situație cu care ne confruntăm, prin incurajarea unei noi atitudini pozitive.

Sesiunile sunt bazate pe interacțiune coach-ul având rolul de îndrumător și de facilitator, iar soluțiile cele mai optime sunt identificate însuși de persoana în cauză. Fiecare sesiune este interactivă, presupune un set de întrebări de clarificare, de stabilirea obiectivelor și a așteptărilor având rezultate imediate. Life coaching este un serviciu socio-umană având rolul de susținere în dezvoltare personală. În fiecare sesiune sunteți așteaptă de o surpriză. Doar prin curaj puteți să vă atingeți obiectivele.

 

Author: